Video

< Tillbaka

I videovyn kan du ladda upp och hantera ett brett utbud av videoformat. Videos som du laddar upp till Trimedia konverteras automatiskt till branschstandardformat (H.264 med AAC-ljud).

Stödda format

1. YouTube-videor stöds out-of-the-box, så de laddas bara ner i bästa möjliga kvalitet (upp till 720p just nu).
  2. Live Streaming Video (YouTube, UStream eller anpassade HLS eller RTMP / RTSP-strömmar). Dessa måste levereras av strömmen i H.264-format för att de ska spelas upp på Trimedia-spelare.
  3. PowerPoint-filer konverteras till videor på våra servrar, men behåller alla övergångar och animeringar.

Hantera video

I avsnittet “Video” kan du se en lista över videoklipp som för närvarande laddats upp i ditt Trimedia-konto. Det ger följande kolumner:

• Videonamn
  • Timestämpel (datum och tid) som videon laddades upp
  • En förhandsvisning (miniatyrbild) av den aktuella videon
  • En kolumn Åtgärder, med knappar för att göra ändringar

I den här listan kan du:

• Förhandsgranska videon genom att klicka på miniatyren på högra sidan.
  • Duplicera en video.
  • Ändra detaljerna i en video genom att klicka på den blå “redigera” -knappen. Här kan du också ersätta den aktuella videon, och den kommer att ändras var den än används. Kolla in avsnittet “Lägg till en video” nedan för information om fälten.
  • Ta bort en video. Videon kommer att tas bort från alla spellistor eller show:er där den används, och den kommer inte att finnas tillgänglig i portalen för framtida användning.
  • Radera flera videofiler samtidigt. Bocka på de videoklipp du vill ta bort och tryck på radera-knappen på bara en video.
  • Sök efter specifik video med hjälp av sökverktyget.

Lägg till en video

För att lägga till en videofil klickar du på “+ Lägg till video / Youtube / Powerpoint” -knappen som finns längst ner i videoklippslistan. Därefter måste du välja typ av videokälla. Du kan välja mellan:

• Videofil – ladda upp en eller flera videofiler från din dator till Trimedia
  • YouTube Video – använd en länk till en YouTube-video, som spelaren sedan laddar ner direkt från YouTube och spelar upp lokalt
  • PPT-fil – ladda upp en eller flera PowerPoint-filer (PPT eller PPTX) från din dator – de konverteras till en video på Trimedia som behåller alla animeringar och övergångar
  • Videoström – använd en Live Video Stream från Internet eller en lokal källa, inklusive YouTube Live, uStream och UDP / RTP / HLS-strömmar
  • Videovägg – Läs instruktioner om hur du ställer in en videovägg med Trimedia

När du har lagt till videokällan måste du också tillhandahålla:

• Ett namn på videon
  • En valfri beskrivning

Genom att klicka på “Spara” kommer du att ladda upp (eller bara spara) videon.

En liten notis: När det gäller källkodstypen “Video Uploaddning” finns det ett alternativ att ladda upp den exakta filen för uppspelning och inte den normaliserade versionen. Det här alternativet rekommenderas i allmänhet endast för avancerade användare eftersom uppspelningen av den ursprungliga videofilen kanske misslyckas. Aktivering av det här alternativet under uppladdning hämmar kodning, vilket minskar den tid som krävs för att videon ska vara tillgänglig, men hindrar även systemet från att skapa miniatyrbild för videon.

Avancerade alternativ för videoklipp (alla typer)

För alla typer av videokällor (uppladdningar, YouTubes, live-flöden, etc.) har du följande avancerade alternativ:

Fixerad videoriktning

Med det här alternativet kan du ställa in rätt orientering för en video. Detta gäller endast den specifika videon. På så sätt kan du använda videor som ursprungligen sparades med fel orientering.

Så om du har en video som inte visas korrekt kan du använda den här inställningen för att visa den korrekt.

Tänk på att denna inställning endast påverkar uppspelningen och inte roterar själva videofilen.

Beskära video

Med det här alternativet kan du ange marginalerna för en video. Detta gäller endast den specifika videon. Du kan beskära i procent för varje sida av videon.

Om du till exempel ställer in “höger” beskärning till 10% kommer 10% av videons bredd att beskäras under uppspelning. Samma sak gäller alla kanter.

Tänk på att denna inställning endast påverkar uppspelningen och inte beskär själva videofilen.

Tänk på: När du har ändrat i ditt konto måste du skicka ändringar till dina skärmar