Webbsidor

< Tillbaka

I avsnittet Webbsidor kan du ladda upp och hantera webbsidor du vill lägga till.

Hantera webbsidor

I avsnittet “Webbsidor” kan du se en lista över de webbsidor som för närvarande laddats upp i ditt Trimedia-konto. Det ger följande kolumner:

• Namnet på webbsidan
  • Timestämpeln (datum och tid) som webbsidan skapades
  • Adressen till webbsidan
  • En förhandsgranskning (miniatyrbild) på webbsidan
  • En kolumn med åtgärds-knappar för att göra ändringar

I den här listan kan du:

• Förhandsgranska webbsidan genom att klicka på miniatyren i kolumnen “Förhandsgranska” och öppna webbsidan i en ny flik.
  • Skapa en kopia av webbsidan.
  • Ändra detaljerna på en webbsida genom att klicka på den blå “redigera” -knappen. Här kan du också ersätta webbsidan, och den kommer att ändras överallt där den används. Kolla in avsnittet “Lägg till en webbsida” nedan för information om fälten.
  • Ta bort en webbsida. Webbsidan kommer att tas bort från alla spellistor eller show:er där den användes, och den kommer inte att finnas tillgänglig i portalen för framtida användning.
  • Ta bort flera webbsidor. Markera på de webbsidor du vill ta bort och tryck på radera-knappen på bara en av dom.
  • Sök efter en specifik webbsida med hjälp av sökverktyget.

Lägg till en webbsida

För att lägga till en webbsida klickar du på knappen “+ Lägg till en webbsida” längst ner på sidan. I nästa steg begärs du:

• Namnge webbsidan
  • Ange en valfri beskrivning
  • Webbsidans address

Klicka på “spara” för att ladda upp webbsidan

Observera att du oxå kan välja mellan följande avancerade alternativ under det här avsnittet:

1. Zoomfaktor (%), som är inställd på 100% som standard. Genom att ändra det zoomar du in (> 100) eller ut (<100) webbsidan med den angivna procenten.
  2. Alternativet Automatisk justering av zoom, som också är aktiverat som standard, justerar zoomen för bildskärmar med en bredd som inte är större än 1920 pixlar så att de liknar varandra
  3. Inaktivera privat webbläsning: Webbsidor öppnas som standard i privatwebbläsningsläge för att förhindra cachingproblem. Du kan växla för att inaktivera den
  4. Aktivera Chrome: Vissa moderna webbsidor fungerar inte korrekt med webkit. När du använder chrome tillåter inte webbsidan att ha öppenhet och placeras över videor och andra transparenta lager
  5. Aktivera Flash Player: Som standard är den här funktionen inaktiverad när du använder chrome. Du kan växla för att aktivera den
  6. Scriptmotorn (Kör anpassat script): Du kan klicka på växeln för att aktivera funktionen för skriptmotor, där du kan lägga till skript körs efter att en webbsida är laddad för att ändra och navigera efter önskemål. Mer information finns i avsnittet Webscriptsmotor i användarhandboken.

Tänk på: När du har ändrat nåt i ditt konto måste du skicka ändringar till dina skärmar