Översikt över Trimedia Portalen

< Tillbaka

Med Trimedia Portalen kan du hantera ditt innehåll och dina spelare. På vänster sida av trimedia Portalen finns den huvudmeny som ger alla förutsättningar du behöver för vanlig användning av Trimedia.

Huvudmenyn

Huvudmenyn innehåller följande:

• Media – ladda upp dina mediefiler för användning på spelarna
  • Spellistor – Inställning av Spellistor, sekvenser av Media och Widgets, som visas efter varandra i tid

• Widgets – använd Widgets, som är små applikationer för att visa information, som tex RSS-feeds, klockor, texter och mycket mer

• Shows – skapa layouter, arrangera spellistor, media eller widgets på en virtuell skärm
  • Scheman – skapa ett datum / tidsbaserat schema för att styra vilken Show ska visas
  • Bildskärmar – ställ in dina spelare och tilldela dem med en standardvisning för att använda och, eventuellt, schemalägga för tidsbaserade uppspelningar

Det här är de avsnitt du ska använda för att hantera ditt innehåll och dina spelare.

Huvudområde

I portalens mittområde ser du de olika delarna av Trimedia Portalen. Dessa inkluderar menyer (menyer med media, spellistor och andra enheter du har skapat) och annat du använder i Trimedia Portalen.

Inställningsmeny

I det övre högra hörnet finns en rullgardinsmeny. Den innehåller inställningar för tex:

• Min användarprofil – inställningar som har att göra med dig, som användare av ditt Trimedia-konto (din egna tidszon, ditt namn och e-post osv.)
  • Användare
  • Logga ut

Uppladdningsstatus

Uppe till höger bredvid inställningsmenyn ser du 1 ikon. Den ikonen ger dig en statussindikator för media uploaddningar

Skicka ändringar till bildskärmar

Det är väldigt viktigt att varje gång du ändrar något i Trimedia som påverkar en spelare måste du klicka på den röda blinkande knappen “Skicka till spelare” uppe till vänster ovan huvudmenyn för att dessa ändringar ska ändras på de berörda spelarna. Läs mer om att Skicka till spelare för mer information.